در الگوی ریزش مو مردانه نواحی شقیقه و قسمت فوقانی سر ریزش رخ میدهد شروع ریزش از خط رویش موی پیشانی است و به تدریج پیشرفت کرده و تاج سر را می گیرد. ولی در خانم ها ریزش مو به صورت پراکنده در کل سر رخ می دهد. ابتلای خانم ها به ریزش مو با الگوی مردانه نادر است مگر آنکه افزایش بیش از حد آندروژن داشته باشند. البته اغلب با افزایش سن خانم ها درجاتی از نازک شدن مو ها در خط رویش پیشانی دیده می شود.
از دست دادن موها به دنبال نازک شدن مو تحت عنوان آلوپسی شناخته می شود و اگر به علت آندروژن ها باشد و زمینه ژنتیک داشته باشد آلوپسی آندروژنتیک نامیده می شود که از علل شایع طاسی است که ریزش مو در ناحیه پیشانی و قسمت فوقانی سر رخ می دهد.
حدود ۵۰% مردان در طول زندگی و ۸۰% تا سن ۷۰ سالگی دچار این نوع ریزش می شوند این نوع ریزش پایه ژنتیک داشته و به دلیل دریافت ژن از پدر و مادر یا هر دو باعث افزایش حساسیت به هورمون دی هیدرو تستسترون می شود این هورمون بر روی فولیکول مو اثر کرده و باعث کاهش فاز رشد یا آناژن از ۳ تا ۶ سال به حدود چند هفته یا چند ماه می شود لذا فرد موهای کمتر و نازکتری در فاز اناژن خواهد داشت .
فعالیت هورمون دی هیدروتستسترون توسط انزیمی به نام ۵الفا ردوکتاز کنترل می شود اغلب دارو ها بر روی این آنزیم اثر می کند.تعداد اندکی از زنان به ریزش موی مردانه مبتلا می شوند زیرا سطوح بالایی از اندروژن را دارند این زنان اغلب از اکنه نیز رنج می برند و موهای صورت و بدن انها بیش از اندازه است و قاعدگی نامنظمی دارند علایم فوق نشان دهنده سندروم تخمدان پلی کیستیک هستند ولی تمامی زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک ممکن است ریزش مو نداشته باشند علت دیگر رشد مادرزادی و بیش از اندازه غده فوق کلیه است که بسیار نادر است.
" از ریکاپیل رپید متشکرم; دوباره اعتماد به نفسم را به دست آوردم و زندگی من عوض شد. فکر می کردم تا آخر عمرم بی مو خواهم بود، پیشگیری بهتر از درمان است. "